Intro Kok aan huis Advies/Begeleiding Kwaliteitsanalyse Kookles Freelance Referenties

Kookles

Kookworkshops

Met een groep mensen in een ontspannen sfeer lekker aan de slag. In de cursus Smaakvol Eenvoudig Koken maaltijden leren maken voor door de week zoals: spaghetti Amatriciana, Japanse gebakken rijst met zeewier, Thaise curry met kip en groenten, krokante karbonades met mosterd en aardappelpreisoep. Makkelijk, eenvoudig en smaakvol!

Voor mensen die juist wat exclusievere gerechten willen maken zijn er ook mogelijkheden. Bijvoorbeeld een workshop ravioli met gamba's, tagliatelle met porcini en lasagne met ricotta en gegrilde groentes. Of een patisserie workshop met brownies, briochebroodjes en aardbeien-taartjes met crème patissier. En verder: koken voor gasten thuis. Rond de Kerst zal hier ook een speciale cursus voor zijn.

(Workshops mogelijk vanaf 10 personen)

Kooklessen

Veel kinderen krijgen weinig vanuit huis mee om zelf later een complete gezonde maaltijd te maken. Een verarming van onze cultuur waarvan nu al zeer schadelijke consequenties zijn: overgewicht op jonge leeftijd, een grote toename van het aantal suikerpatiënten, hart- en vaatziekten en zelfs ondervoeding onder mensen met overgewicht. De kosten van de gezondheidszorg voor deze groep nemen toe.

Naar mijn idee wordt voedsel tegenwoordig niet goed meer begrepen. Veel mensen zien geen relatie meer tussen het verbouwen van voedsel en pakjes in supermarkten: kant-en-klare mixen, shakers en dressings, niks is te gek. De ouderwetse verbanden tussen kweken en verbouwen en het houden, vangen en jagen op dieren en voedsel, zijn verdwenen. Voeding is veel te veel hightech geworden. De aanwijzingen op een pakje zijn de nieuwe recepten. Hulpstoffen de nieuwe ingrediënten.

Kooklessen voor kinderen in groep 6 en 7 op de basisschool zou een gedeelte van het probleem kunnen oplossen. Lessen met een theoretisch en een praktisch gedeelte. Wat maakt mayonaise lekker? En hoe maak je dat eigenlijk? Is het belangrijk elke dag volkorenbrood te eten? En wat zit daar eigenlijk allemaal in? Hoe maak je tomatensoep of minestronesoep? Waar zitten de vleugels van een kip? Is het leuk om te koken en te eten met familie, vriendjes en vriendinnetjes?

Eten is niet alleen een noodzaak. Het is een belangrijke, dagelijkse sociale gebeurtenis. Volgens Beter Koken is het leren bereiden van voedsel en de kennis van producten een basisbehoefte, die in het onderwijsprogramma van de scholen hoort.


Beter Koken   Emanzana 34   1103 AV Amsterdam   06 1350 4952   info@beterkoken.net   KvK Amsterdam 34265443